lördag 23 juni 2018

Mjölkfri vaniljkräm till tårta



Här i familjen har vi en mjölkproteinallergiker och det betyder att jag måste tänka ett varv extra när det gäller just mat och bak. Jag har valt att laga mycket mat och baka mycket matbröd och fikabröd från grunden, dels för att det är så mycket godare så klart, men framför allt eftersom många halv och helfabrikat innehåller någon form av mjölk.
Att laga mat och baka själv är en fantastiskt stor vinst för plånboken med tanke på att halvfabrikat ofta är dyra i inköp, men framför allt är det bra för miljön eftersom du slipper släpa hem mängder av onödiga förpackningar och genom det bidra till sopberget!
Viktigast av allt, du vet vad du äter! Lagar du maten eller bakar själv slipper du alla tillsatser och konstiga E-nummer för vem vill bjuda sin familj på kemikalier i onödan?

Här kommer ett snabbt lätt och gott recept på vaniljkräm som passar perfekt mellan bottnarna i en tårta, eller varför inte i din Cupcake...




Mjölkfri vaniljkräm till tårta



Ingredienser:

  • 2,5dl mjölkersätting (jag använder Oatlys havremjölk)
  • 2msk vetemjöl
  • 2st äggulor
  • 1,5msk socker
  • Frö från 1 vaniljstång (jag slänger även i skalet i krämkoket)


Gör såhär:

Blanda ner alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Sänk temperaturen och låt sjuda under ständig omrörning tills du tycker att krämen är tillräckligt tjock. 

Låt krämen svalna av helt innan du brer den över tårtbotten. 



Smaklig spis! /  Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ❤️ Veronica