lördag 28 juli 2018

Projekt bomullspads




På initiativ av äldsta dottern kommer vi att sluta med bomullspads, på prov. 
Bomullspadsen vi använt hittills nu är dessa och de är både ekologiska och komposterbara. Dom är verkligen jättebra på alla sätt och vis och jag kan verkligen rekommendera dom till dig som vill använda just bomullspads.

Bild från Jordklok


Men, då vi försöker tänka mer Zero Waste har vi beslutat oss för att använda tvättbara pads i tyg istället. Vi har tittat runt och sett att det finns fina modeller att köpa i olika ekobutiker på nätet och att du får i snitt tio pads för en hundring.




Paketet med bomullspads vi använder nu kostar 21 kr för 70 st rondeller. Det går åt 4 rondeller per dag hos oss, alltså räcker en förpackning i 17,5 dagar. På ett år blir det 1460 bomullspads eller straxt under 21 förpackningar. I reda pengar pratar vi om minst 441 kr per år i bara bomullspads.





Att sy egna fyrkantiga tygpads som vi gjort (anpassade storleksmässigt efter vårt badrumsskåp), är en vinst både för plånboken och miljön. Tyget är ett gammalt påslakan från min barndom, sytråd hade vi hemma. Det enda dessa nya tygpads kommer kosta oss är således strömmen till symaskinen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ❤️ Veronica