måndag 16 juli 2018

ReTuna återbruksgalleria


Hos Ecoflor hittade vi denna lilla ekorre, som lillflickan prompt tyckte att vi skulle köpa.



Under semestern besökte vi ReTuna återbruksgalleria i i Eskilstuna. Det visade sig bli en trevlig upplevelse och vi kommer definitivt åka dit igen.

ReTuna är litet ett shoppingcenter som ligger i anslutning till återvinningsstationen i Eskilstuna och som saluför begagnat och vintage. Fantastiskt initiativ och det var mycket besökare på plats när vi var där!

Hos Axelinas manufaktur & diversehandel hade man till och med tänkt till och använt återbruk i skyltningen.
Enkelt och funktionellt och snyggt med färgkoordinerade kläder.


Gallerian består av ett antal charmiga småbutiker med olika inriktningar. Bland annat vintagekläder, heminredning, möbler, böcker, cyklar, byggmaterial, datorer & it, djurtillbehör, blommor, leksaker och en liten manufaktur & diversehandel med otroligt fina klänningar...


Hos Axelinas manufaktur  & diversehandel kan du även få kläder uppsydda och omsydda. 


I gallerian finns även ett litet café med ekologisk och klimatsmart fikabröd och lunch samt en liten lekhörna för barnen.

Det första jag gör när jag shoppar begagnat, eller framförallt när jag besöker en butik eller liknande som saluför begagnat är att är att kolla om sakerna ser fräscha ut. På ReTuna kändes allt fräscht! Kläder luktade gott, bord stod uppdukade med fina serviser, som redo för en sommarlunch och likaså picnicbordet var dukat som för en lunch i det gröna.


Ecoflor

Allt var snyggt, rent och städat i butikerna och man hade verkligen jobbat med att få till en fin ”känsla” i alla småbutiker. Långt ifrån vanliga second  hand och loppisar där det ofta står uppradat hylla efter hylla fyllda till bredden med omaka glas och porslin. Det här stället kändes mer som en galleria med små mysiga och dyra vintagebutiker i Stockholm eller Göteborg än en återbruks galleria bredvid ett återvinningsstation i Eskilstuna. Det är ett som är säkert.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ❤️ Veronica