fredag 13 juli 2018

Städa badrummet skinande rent

Bild lånad från Twitter/Homekeeper


Har du problem med mycket kalk i vattnet? Här kommer ett recept på ett riktigt dundermedel gjort på saker du troligtvis redan  har hemma!


Att skura badrummet är absolut inte mitt drömjobb här i hemmet och jag vill att det skall gå fort och ge resultat och många av de miljövänliga rengöringsmedel jag testat fungerar sisådär, kan jag tycka.

Jag har blivit tipsad om att göra eget rengöringsmedel och denna är en riktig dunderkur mot fett och kalk, men fungerar på de flesta ytor. (Jag skulle dock inte rekommendera dig att använda det på sten med tanke på syran! )

Det som är absolut bäst med det hela är att du med all sannolikhet har allt du behöver hemma!




Badrumsrengöring 500ml


Du behöver:

  • 250ml flytande diskmedel
  • 250ml uppvärmd ättika eller vinäger

Gör såhär:
Värm ättikan eller vinägern i en kastrull, det skall bli ordentligt varm, men inte så pass varmt att du bränner dig. Du skall precis kunna stoppa ner fingret i kastrullen. Ta kastrullen från plattan.

Häll diskmedlet i kastrullen och rör försiktigt runt med en visp. Du vill att diskmedlet löser sig, du vill inte ha massor av bubblor!

När det är blandat häller du upp blandningen i en sprayflaska, drar åt korken och har inte diskmedlet löst upp sig så skakar di flaskan kraftigt. 

Nu kan du spraya blandningen på aktuell plats i badrummet, gnugga lite lätt med en mjuk svamp eller mjuk borste och sedan låta det dra i 30 minuter. Skölj av med kallt vatten. Vid kraftig kalkavlagring i kakelfogar kan du eventuellt behöva behandla en gång till.

Var mycket försiktig vid gummitätningar och silikonfogar, dessa kan skadas av ättikan.

Det luktar lite av ättikan medan du städar, men lukten försvinner efter en liten stund och ättikan neutraliserar även all annan otrevlig lukt du kan känna i ett badrum.

Placera flaskan på ett lättillgängligt ställe, det här är en effektiv blandning du kommer ha daglig nytta av!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ❤️ Veronica