söndag 8 juli 2018

Tid för mig själv

När familjen tar en liten siesta efter lunchen passar jag på att ta lite tid för mig själv, gå ut i trädgården och så lite fröer och se hur det går för odlingarna. Vid gamla äppelträdet stötte jag på denna lilla krabat.


Tistlar är definitivt inte en favorit. Jag minns hur ont det gjorde att som barn cykla ner i ett dike fullt med tistlar, men denna Jättebolltistel är riktigt vacker när den slår ut och nu är det nära! Stor blir den om den växer under gynnsamma förhållanden, vårt rekord är en Jättebolltistel som blev straxt under två meter.


Taxen gillar att hjälpa till i trädgården. Jaga bort katter och fåglar och gräva hål i marken. Eller som här, bara ligga och slappa i solen. Vår Magnolia, som taxen heter, är en riktig soldyrkare!


Potatisen (Minerva) växer så det knakar i gamla rabatten. Skall bli spännande att se om det blir någon skörd! I så fall lutar det åt att landet blir kvar nästa år, och kanske utökas!


Nästa omgång med sallad kommer så fint så. Jag lade på täckväven för att det inte skulle torka ur så fort och det gav som vanligt resultat. Lite längre ner i pallkragen ligger två hinkar med Bokashijord och kompostmaterial. Kretslopp på hemmaplan när det är som bäst.

Det är verkligen en ynnest att kunna plocka sallad och grönsaker från sin egen trädgård! 

2 kommentarer:

  1. Det låter härligt att bara gå ut i sin trädgård och kunna plocka sallad! //J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen en fantastisk känsla!

      Radera

Tack för din kommentar! ❤️ Veronica